Songs for Robin

Stream “Songs for Robin” here:
Spotify
Apple Music
Deezer
Bandcamp

Buy “Songs for Robin” here:
iTunes
Bandcamp

THE STORY OF “SONGS FOR ROBIN”

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, geloof ik in de liefde. En niet gewone liefde. Ik geloof in “het van de daken schreeuwen met je hele hebben en houden”-liefde.
En jullie weten waarschijnlijk ook wel dat ik mijn liefde veelal uitdruk met mijn liedjes, en nogal duidelijk ook. Ik bedoel, bijna elk liedje dat ik ooit heb geschreven gaat over de liefde! (Of het nou mijn liefde voor familie en vrienden is of gewoon een nieuwe vlam.)
En dat geloof heb ik meegenomen in het maken van dit album. Eigenlijk waren alle liedjes al geschreven. Het enige wat ik nog hoefde te doen, was kiezen welke het zouden worden.
Dus, hier is een klein achtergrondverhaaltje zodat jullie kunnen begrijpen waarom ik deze EP wilde maken. (Met commentaar. ;))

Er was eens een ik, Jane. (Ik kan hier wel mijn 30-pagina lange achtergrond in proppen, maar ik zal jullie mijn relatie geschiedenis besparen.)
Zoals vele, VELE malen voorheen, werd Jane verliefd. Jane werd verliefd op een belachelijk mooie jongen die ze had leren kennen tijdens haar opleiding. En over die jongen schreef ze een liedje. En nog een. En nog een. En echt… heel veel liedjes. De belachelijk mooie jongen begon het door te krijgen, dat zij hem wel leuk vond. Hij besloot om haar ermee te confronteren en ze bekende. Ze hadden een goed gesprek erover, waarin hij zijn gevoelens uitlegde en het kwam neer op; “Ik wil alleen vrienden zijn.” (Het toffe hieraan, is dat ze ook daadwerkelijk vrienden waren en ze hadden echt megaveel respect voor elkaar. Nee echt, deze gast was echt een goedgemanierde jongen en hij ging echt heel lief om met deze situatie. Echt een goede gast. Oké, we gaan verder!)
Natuurlijk was Jane wel verdrietig, maar ze was ook blij dat hij zo duidelijk was over alles. Maar desalniettemin bleef ze wel gewoon liedjes schrijven over hem. Dit ging nog zo’n jaar door, totdat haar gevoelens uiteindelijk vervaagden. Ze hield niet meer van hem. Althans, niet meer op die manier. Dus het is wel een beetje een goed einde… En ze leefden nog lang en gelukkig, zo’n 60 kilometer van elkaar vandaan.

Oké, dus dat was het achtergrondverhaaltje! Weet je wat het is, ik heb echt genoten van deze liefde, (nou ja, naast mijn emotionele uitbarstingen dan) omdat ik iets had om over te schrijven. Iets dat genoeg voor me betekende om erover te schrijven. Ik geloof dat de beste manier om te schrijven is om te schrijven met je hart open. En dat is wat ik deed. Ik heb het er allemaal uit gegooid en gewoon alles op tafel gelegd. Mijn album is een collectie van liedjes die ik over deze bijzondere jongen heb geschreven. Een eerbetoon aan mijn onbeantwoorde liefde. Een eerbetoon aan Robin. Vandaar de naam “Songs for Robin”.

12214148_10207034049542983_482722778_o
Scroll Up