Biografie

Jane Who is een singer/songwriter uit Weert. Ze haalt inspiratie uit het dagelijkse leven, en met name de tragische kant daarvan. Met invloeden van Ryan Adams, Damien Rice, Regina Spector en Glen Hansard, maakt ze dynamische en spannende singer/songwriter muziek met een veelzijdige stem.

Ze is afgestudeerd in songwriting aan het Rock City Institute in Eindhoven in 2013. In 2017 is ze afgestudeerd aan het Codarts conservatorium te Rotterdam waar ze songwriting en zang studeerde.

In Maart 2016 kwam haar eerste mini-album uit, genaamd “Songs for Robin”. Een intieme en zeer persoonlijke plaat over één jongen: Robin. Deze plaat heeft ze helemaal in eigen beheer gemaakt, met behulp van crowdfunding.

Jane Who heeft in verschillende voorprogramma’s gestaan, waaronder die van A Balladeer, Benny Hitt en de Dutch Eagles, in een uitverkocht (!) theater. Daarnaast heeft ze de backingvocals ingezongen op het A Balladeer album “Wolf at the Door”. Ook heeft ze ook al op verschillende radiostations mogen spelen, waaronder Slam!fm en L1.

In mei 2015 ging ze voor de eerste keer op tour in Dublin, en heeft ze veel getalenteerde muzikanten mogen ontmoeten. De mooie muziek die ze tijdens open mic nights hoorde van andere singer/songwriters inspireerde haar om zichzelf nog verder te ontwikkelen. Het was voor haar zo’n fantastische ervaring, dat smaakte naar meer…

In mei 2016 nam ze het vliegtuig naar Ierland om daar een tweede tour in Dublin te doen. Met de connecties die ze in de vorige tour heeft kunnen maken, heeft ze onder andere mogen spelen in Whelans, een van Dublins bekendste podia. En tijdens The Ruby Sessions, waar grote artiesten zoals Damien Rice, Glen Hansard, Ed Sheeran en nog vele anderen haar voor zijn gegaan. Een hele eer om op dezelfde planken te staan als haar grote voorbeelden.

In 2017, na haar diploma uitreiking van Codarts, maakte ze de grote stap om naar Dublin te verhuizen. Daar heeft ze ruim een jaar gewoond. In dat jaar heeft ze vooral veel live muziek bewonderd en mooie contacten gelegd. Ze heeft veel over zichzelf geleerd en kwam erachter dat ze ons kikkerlandje toch wel miste.  Toen heeft ze besloten om terug te komen naar Nederland, naar haar geboortestad.
Tegenwoordig heeft ze haar eigen lespraktijk in Weert: Janneke’s Zangatelier. Ook is ze zangeres en songwriter voor de band SugarPunch sinds 2020.